Nastavení cookies
Hotovo Přijmout vše

Zlatnictví FOX Plzeň Plaza - Drahokamy

Nabídka safírůNabídka diamantů

Drahokamy

Jako zkušení profesionálové s dlouholetými zkušenostmi v oboru, zdůrazňujeme výhody využívání přírodních kamenů při výrobě zlatých šperků. Tyto kameny, díky své unikátnosti a tvrdosti, výrazně zvýší hodnotu šperku a dlouhodobě si uchovají svou krásu. Máte-li neupravený přírodní kámen, neváhejte nás kontaktovat; rádi vám pomůžeme s jeho broušením a upravením do požadovaného šperku.

 

Briliantový brus kamene

Vedle diamantů se v posledních dobách staly velmi populárními kameny jako tanzanity, safíry a rubíny, jejichž naleziště jsou téměř vyčerpána. Naše nabídka zahrnuje diamanty z DIC Ramat Gan v Izraeli a z Antverp, rubíny z oblasti severního Thajska, smaragdy z Indie, safíry a turmalíny ze Srí Lanky, opály z Austrálie a České republiky, granáty z Trutnova a tanzanity z Tanzanie východní Afriky.

rubínsafírsmaragdtanzanitbriliant

Nabídka safírůNabídka diamantů

 

Jaký je rozdíl mezi diamantem a briliantem?

Často od klientů slýcháme dotaz, jaký je rozdíl mezi diamantem a briliantem. Diamant je surový kámen bez brusu, briliant je diamant s briliantovým brusem.

 

Diamant

Bezesporu se diamant řadí na přední místo mezi všemi vzácnými drahokamy. Je to nejtvrdší známý přírodní minerál lidstva, vytvořený formou uhlíku za extrémních podmínek tepla a tlaku. Pochází z řeckého slova ἀδάμας [adámas], což znamená nezničitelný.

 

Hodnota diamantu se určuje podle několika faktorů tzv. 4C:

 

Čistota - clarity

Prakticky všechny diamanty vykazují drobné nedokonalosti - mikroskopické škrábance nebo stopové příměsi jiných minerálů. Diamant je považován za 'bezchybný', pokud při desetinásobném zvětšení není pozorovatelný žádný zjevný vnější ani vnitřní defekt. Naprosto perfektní diamanty jsou mimořádně vzácné, což se také projevuje ve jejich ceně.

Standardně používáme tyto diamanty:

 

Barva - color

Bezbarvý diamant je považován za ideální. Jeho schopnost efektivně rozptylovat světlo a vytvářet pestrobarevné záblesky, známé jako 'oheň', je nejvýraznější. Většina přírodních diamantů má určité zabarvení, způsobené drobnými nečistotami uvnitř kamene. Přírodní barevné diamanty jsou výjimkou, kde je zbarvení ceněno a jejich hodnota výrazně převyšuje cenu bílých diamantů.

 

Brus - cut

Jedním z primárních kritérií pro hodnocení diamantů klenotníky je kvalita jejich broušení. Způsob broušení přímo ovlivňuje, jak diamant odráží světlo. Čím precizněji je diamant zbroušen, tím intenzivněji se jeho lesk projevuje. Perfektně zbroušený diamant se třpytí rovnoměrně a dokonce vyvolává duhové odlesky díky vzájemnému lomu světla na jeho povrchu.

 

Váha - carat

Váha diamantů se vyjadřuje v karátech (1 karát = 0,2 g). Dva diamanty stejné velikosti mohou mít značně odlišnou cenu kvůli rozdílné kvalitě čistoty, barvy a broušení. I menší, avšak kvalitnější kámen může být ceněnější než větší diamant s výraznými nedostatky. Menší diamanty jsou přirozeněji dostupné, což způsobuje, že cena diamantu s vyšší hmotností a stejnými parametry je mnohonásobně vyšší.

 

error : ebenit_author
STATUS_IS__APP_RUNNING